wij zijn toetssteen

Wij zijn een Amsterdamse theatergroep van eigenzinnige makers. Onze voorstellingen zijn maatschappelijk relevant zonder moralistisch te zijn. We zoomen in op het systeem en kiezen de hoek die je niet verwacht. We maken onze eigen stukken en haken in op het nieuws, of creëren het. We zijn de onderzoeksjournalisten van de emotie, de beleving, het onvermogen, de overschatting en de bewondering.

Nieuw eigentijds theater

We zijn ambitieus in wat we doen zowel in spel, techniek, regie en script. We werken met een professionele crew en maken zo’n twee nieuwe voorstellingen per jaar. Onze kern bestaat uit artistiek leider Erris van Ginkel, een club vaste spelers en een trouwe schil van productieleiders en theatertechnici. Al onze stukken zijn nieuw geschreven, we werken dan ook samen met verschillende scriptschrijvers als Erris van Ginkel, Roos Schlikker, Ger Beukenkamp en Dick van den Heuvel. We zijn altijd op zoek naar nieuwe makers en schrijvers om samen eigenwijs, onafhankelijk, gedurfd en actueel theater mee te maken.

Al sinds de oprichting in de jaren zestig is onze theatergroep een kweekvijver voor schrijvers, acteurs en regisseurs. Zo blijven we ons verbreden en verjongen en houden we onszelf scherp. Onze voorstellingen krijgen vaak landelijke aandacht door de actualiteit van de stukken. Zo kreeg onze voorstelling De Regels van Rutte in 2022 vier sterren in De Volkskrant.