21 februari 2024, door Musicalnieuws.nl

Roos Schlikker en Erris van Ginkel vinden weer ergens iets van: De Kus

22 februari 2024, musicalnieuws.nl

Geïnspireerd op de meest besproken kus van 2023 Een actuele relatiekomedie van Roos Schlikker en Erris van Ginkel.

Op 15 maart 2024 gaat een nieuwe voorstelling van theatergroep Toetssteen in première: De Kus. Het stuk is geïnspireerd op de meest besproken kus van 2023; tussen de Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales en speelster Jennifer Hermoso na het behalen van het wereldkampioenschap voetbal. Het schrijversduo Roos Schlikker en Erris van Ginkel vertaalde dit gegeven naar de Hollandse polder in een nieuwe actuele relatiekomedie.

“Ik doe toch niks? Ik leg mijn hand nergens. Het is een blijk van vreugde.” Leopold Steels begrijpt er niks van. Ja, hij heeft als voorzitter van zijn voetbalclub de aanvoerder op de mond gekust na het behalen van het landskampioenschap bij de dames, maar wat is daar nou erg aan? Zijn vrouw Fleur staat vierkant achter hem. “Waar hebben we t over? Ik bedoel, toen wij vroeger bij het dorpskoor zongen zijn we toch overal betast?” De broer van Leopold, Lammert denkt daar heel anders over. Hij vreest dat dit gaat uitlopen op een ramp. Zodra hij ziet dat een filmpje met de kus viraal gaat trommelt hij zijn vrouw Bea op en rijdt naar het huis van zijn broer. “Damage Control!” Toevallig zijn net die avond zoon HJ en zijn nieuwe vriendin Jeltje op bezoek bij Leopold en Fleur HJ heeft namelijk iets heel belangrijks met zijn vader te bespreken. Dit heeft alles te maken met het werk van Leopold, die directielid is van STEEL (de hoofdsponsor van de voetbalclub). De laatste tijd zijn er wat rapporten boven tafel gekomen over hoe het bedrijf met milieuvoorschriften omgaat die op zijn zachtst gezegd niet erg fris zijn. Al deze ingrediënten garanderen een explosieve avond. Relaties worden op scherp gezet, oud zeer komt naar boven, generaties botsen en Leopold dreigt alles te verliezen wat hij heeft opgebouwd.

En dat allemaal door één onschuldige kus…

Of is het allemaal niet zo onschuldig?

De Kus werd geschreven door Roos Schlikker en Erris van Ginkel. Samen schreven zij eerder o.a. de relatiekomedie Hart tegen Hart waar de pers unaniem vier sterren voor uitdeelde.

Andere recensies

Theaterkrant

KUS VAN SPAANSE BONDSCOACH LEIDT TOT VERRASSENDE THEATERTEKST

Op het eerste gezicht is het een soort van Wie is er bang voor Virginia Woolf voor…

Lees meer
Volgspot

Radio interview Volgspot: Roos Schlikker en Erris van Ginkel over voorstelling De Kus

Toneelschrijvers Erris van Ginkel en Roos Schlikker te gast in Volgspot. Voor Theatergroep Toetssteen schreven…

Lees meer
Theaterparadijs

‘De lach zit er meteen in en verdwijnt niet meer’ – 4,5 sterren

Van Ginkel en Schlikker hebben met deze voorstelling de traditie van deze Amsterdamse theatergroep weer…

Lees meer